Botert 't nog?

Boter

Dit evenement is een culturele samenwerking tussen de cultuurraad van Hamont-Achel en Cultuurcraan uit Cranendonck welk zal plaatsvinden pal op de grens aan de Keunenlaan tussen Hamont en Budel.
Het is de betrachting van beide raden om een cultureel project op poten te zetten waarin het brede culturele leven in al zijn vormen binnen de beide gemeenten op een feestelijke manier aan elkaar wordt voorgesteld.

Uit de titel kun je al opmaken dat de rode draad doorheen het evenement toch wel de grens is met zijn smokkelverleden en het gegeven dat het vroeger echt wel boterde tussen de inwoners van de beide gemeenten. Vandaar de vraag ‘Botert ’t nog?’

We beginnen op 01 juli 2018 om 10.00 u met een ambachtelijke streekproductenmarkt aan de Belgische zijde en een kunstmarkt aan de Nederlandse zijde welke tot in de late namiddag zal duren.
Rond de middag start het muzikaal programma waarin fanfares, harmonieën, dans enzovoort elkaar zullen afwisselen. Dit duurt tot in de late namiddag waarna er verschillende muziekbandjes van beide landen het podium zullen overnemen.
De Nederlandse band BOTS zal de avond afsluiten. Dit alles wordt nog doorspekt met humor en straattoneel.

Er zal ook speciaal aandacht geschonken worden aan hetgeen beide gemeenschappen met elkaar verbindt. Dit kan gaan over huwelijken, werk of winkelen… . Natuurlijk is er ook animatie voorzien voor de kinderen.

Aan beide zijden van de grens kan je ook terecht voor een hapje en een drankje waarbij er voor die dag een speciaal biertje gebrouwen wordt.

Het best kom je met de fiets of te voet. Vanuit het centrum van Hamont wordt er een soort van shuttle voorzien voor wie daar zijn auto parkeert.
De toegang is gratis.
De grens gaat anderhalve dag dicht en wel van zaterdagmiddag tot zondagnacht waarbij er omleiding voorzien wordt.

(Bron)

 

Op 1 juli 2018 sluiten we voor 1 dag de grens!
België versus Nederland, een dag vol muziek, kunst, theater, hapjes en drankjes. 

Cultuurraad Hamont -Achel en Cultuurcraan een grensoverschrijdend festival.
Het festival heeft als thema de smokkelhistorie tussen beide gemeentes.

De dag zal geopend worden met een boerenmarkt, waar streekproducten uit de beide gemeentes geproefd en gedronken kunnen worden.
Daarna volgt een heel divers cultureelfestival, met muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Entree gratis
Meer informatie over het programma? Klik dan hier

(Bron)